Friday, July 9, 2010

Preparing Tools for Ziyaad Ilhaam's Solid Food

This week is my 1st weekend to prepare the meals for my little precious, Ziyaad Ilhaam by myself. 
Selalu hari kerja hantar kat rumah my mum, bibik yang tolong masakkan bubur nasi + veggies,..
My preparation : Done my blog-hopping and find a lots of menu for SOLID FOOD,..  




So what the most tools that i need to buy / have ?



  •  Hand mixer or blender - i want to have this! good for small quantity and easy to handle (pssst,.. ida, u punya macam ni kan??? heeeee)

  • Steamer - i ordered with my mum's friend, may be next week i can have mine,.. i think its practical for me to have this type! letak je steamer ni dalam kuali, steam the veggies until tender mix with the porridge then blend together. Uh, sangat tak sabar nak dapatkan these tools, but this weekend i will not using these for the meals,.. tak mengapa ,.. bersabarlah wahai hati... Anyone who interested to buy this tupperware steamer can order with my LOVE friend, Emi (dia ni agen tupperware! hehehe iklan la plaksss,.. ouh by the way thank u emi for the tupperware booklet!!! ngeeeeeeee,..credit for the pic)

6 comments:

This is .... said...

oooh, nak steam sayur ek.. aku ada steamer besar gedabak boleh masuk loyang cake.. hehe.. harap baby aku makan sayur la.. mama tak makan, tak pe.. tapi, baby kena maakan! hehe..

yes, thanks for promoting.. aku memang gile tupperware.. hehe..

Nur Farahiyah said...

kiena, bkn tak elok ke makanan kalo masak pakai plastic ware esp. bile panas..or maybe tupperware punye selamat..aritu hampir2 jugak nk beli steamer tu sbb kecik n practical tp sbb plastik, tak jd beli..

::Ida:: said...

kiena!!! yess!! sama mcm aku punya! hehehe.. dia ada 2 sizes tau. amik yg kecik pon cukup. paling murah aku tengok di giant rm185 kalau tak silap. aku beli mahai.. huhuhu.. rm195 (alah 10hinggit je pon :P)

have fun kiena memasak untuk ziyyad!!! i know i do!! :P

||kiena|| said...

Emi: pffft aku pon tak makan veggies sangat,.. mari kita same2 bagi little precious makan veggies!!! ;p

Farah: Erksss akan dikenal pasti ke'boleh'an steamer plastik utk memasak

Ida: thanx for the additional info! heeeeeee akan ku cari! yeay!!

suhaisweet said...

Visiting here in ur cool blog...nice..This is 'special'for u friend. Don’t Miss it!

kayzie said...

akak wat bubur nasi eh??tak sabar jugak nk prepare solid food tuk faris next month..hehehe..dah aim nak dapatkan hand mixer tu jugak kak coz tgk my fren pkai cam menyenangkan jek..hihi