Thursday, November 11, 2010

Strawberry Lagi!

... a week my little family been eating strawberry,.. and we need to have it every week. Not because Little Liam loves it soooo much, but more to his Ibu! Yup, i found it works to enhance my breast-milk production! Serious it works! Now, my stock been increased,.. soooooooooka =) (from zero to hero!)

Alhamdulillah... Above my production within a week! Little Liam pon da makan dengan banyak so BM for the day dah kurang,.. (still pump for stock!) After this, if his Aunts, Uncles, or Grandparent want to kidnap him i will not so worry, stock kan dah ade, amik je lah! Hah, bila Little Liam tak de senang la ibu and papa nak siapkan keje ...

PS. My laling pon join skali habes kan my stock strawberry! tapi dia makan begitu sahaja sama seperti Little Liam, he said he preferred Little Liam eat strawberry than apple,.. tak keras and tak risau kalau tersekat ke ape,..

9 comments:

Siti said...

wow!!xsangka strawberry pun bleh increase milk production..go go kiena!!

||kiena|| said...

tuh la siti,.. sungguh berkesan pada kiena,.. klu org lain tak tau la,.. ahakss hehehe

nuraitul said...

petua bru ek kak..bgus2..

||kiena|| said...

huhuhu nuraitul, tak tau kalau org lain mcmane, tp akak berjaya! hahaha sket jer,.. kene rajin pump lagi nih bru lg bnyk!

masjuliana ~masjuju~ said...

i like~ serius ke kina leh boostkan milk kita nih? aku nak carik sekarang jugek!!

~ZuE~ said...

wahh never heard of dis.. kne try ni utk nxt baby hehe.. gudlak u

This is .... said...

pernah baca strawberry boleh banyakkan production.. bagus2.. aku pun nak stock up balik susu yang dah digunakan waktu aku gi OBM hari tu.. hehe..

Nak try bagi haikal Strawberry jugaklah.. :)

||kiena|| said...

mas: cube lah,.. hehehe kot2 berhasil juge!

zue: mmg dr arituh nk mkn strawberry n noticed the diff! hahaha lucky me!

emi: hmm tuh lah aku bernasib baik je,.. nasib aku pasan mase menge'pump' pagi2,.. klu x, tak pasan kot~ ahaksss

Anonymous said...

wah..banyaknyeee stok susu kiena..beskan dpt fully bfeed baby..akak pn dlm usaha bfeed smpai umo baby 2 tahun..yg akak sure,bile kite happy,production susu akan increase..so bile kiena appy dpt makan strawberry ni,tu yg makin banyak susu tu kan..cayok!!!!