Saturday, September 17, 2011

Sausage Roll


... Pagi tadi lepas Subuh, dah start fikir nak buat apa untuk sarapan. Hmmm begini lah rutin harian setiap hujung minggu,... So hari ni buat simple breakfast, sausage roll! Sediakan roti, sausage, scramble egg, telur (utk dicelup), & breadcrumb (utk disalut). Haih mudah benar nak sediakannya, tapi sardine sandwich lg senang:P. Ok, cara-caranya; gulung sausage bersama scramble egg dengan roti, hujung roti dirapatkan, celup dalam telur, kemudian salutkan dengan breadcrumb sebelum digoreng. Hoh, 10 minit dah siap untuk dimakan... Ai suke salut dengan breadcrumb, supaya dia crispy! Kalau takes breadcrumb just pecahkan cornflakes pon boleh,... Selamat mencube!

Ok, nak siap pi Seremban pula, lunch Raya at Pak Long's, Mum's brother. Pastu agak-agak sempat tak sampai KL sebelum jam 5...? Huh,... Ade 1lg rumah nak kene attend,.. Kene lalu hi-way LEKAS la gamaknya,.. ;) hopefully sempat lah ye,..

- Posted using BlogPress from my iPad

3 comments:

diyana Farid said...

breadcrumb bentuk cmna? heheh.

||kiena|| said...

diyana: breadcrumb macam serbuk roti yg kering. hmmm adabi ade! biase cr kat coldstorage!

diyana Farid said...

yeahh mesti pergi cari nanti.....tq:D