Thursday, September 15, 2011

Half Relieved

… 34 weeks and I’m 50kg !?! Hoh, gained only 3 kilos since pregnant… Is it good or …??? Alhamdulillah met my gynae just now. First thing she said to me “Kenapa berat tak naik2 ni? Penat jaga Ziyaad ker?” and I just answered “Oh, sy dah tak jaga sangat dia, skrg papa dia amik alih tp sy masih aktif buat site supervision. Keluar masuk ofis.” And she replied “Kene kurang2kan dah lepas ni,.. best nye mengandung macam kina ni, kurus je…” and me was like!?! heh, doc tak marah la,.. Sbb berat baby OK dah 1.9kg so hopefully after 3 weeks (had Liam at 37wks and 2.37kg) he gained more than 2kg. Heart beat and saiz semua OK, Alhamdulillah. No worries,.. Picked green letter (admission letter from doc if emergency) and booked single-bed room. Yeay! Demand lah sikit. Kemudahan untuk family juga. Tau je lah my family ni bising sikit, so tak de lah ganggu katil sebelah bila amik bilik single. Hoh, masih teringat saat melahirkan Liam, my mum beriya buat video gune phone, bila dah selesai tgk blk record rupa nye tak tekan record pon! Smile with tongue outYe lah cucu 1st, then same pulak birth-date dengan granma, sure la excited bukan main! Hot smile

 

aa4246b43c424a6c98f98436ed1495bc_7

Jom makan Milo McFlurry, heeeeeeeeeee my appetizer for lunch while waiting dear laling, lunch date dengan McD delivery je hari ni at my office! Dah tak tau nk makan ape dah kat sini. Nak pi bungkus nasi kandar malas ar pulak nk drive, kalau ade delivery kan best! huuuuuuuuuuuuuuuu Nyah-Nyah

4 comments:

diyana Farid said...

wah3 dah ada milo mcflurry (yg tu yg attract me the most) hahhha.

all the best and take care.

||kiena|| said...

Betul sedap! aku boleh habes sorang :P

u too take care! jgn emo2!

Hana Soffelia said...

Milo Mcflurry. The perfect appetizer for lunch. ^_^

Anyway, jarang dgr org pregnant naik berat bdan skit2, besenya mendadak naik. hehe But, if baby ok, syukurlahkan sis.

P/s: Salam kenalan.

||kiena|| said...

hana: kan! sedap sbb ade cereal kriuk kriuk kriuk bile mkn! heeeee

slam kenal kembali ;)