Wednesday, September 14, 2011

Better Late Than Never,..



Source: Mr. Google

... Purchased the Belly Belt Combo Kit at 34 weeks! Boleh!?! Haih,.. And this only happen when u start 'googgle'-ing things and do preparation for labor last minute. Yeah,.. My hospital bag done, but the baby bag not yet ready at the moment. So when will it be? Somewhere next week maybe!?! InsyaAllah little one will not pop-out very soon, i mean in these 2-3 weeks,.. Yes, i'm confident in this, just because i'm not ready thou'  :) 

Psst,.. best lah pakai Belly Belt ni,.. sebelum ni dok pakai tali pinggang dear laling je, bile tali pinggang tuh dah agak nk rosak baru la dok belek nk beli bende ni kat mom & baby store :P hihihi. 

Oh ye, tadi baru buat pencarian nak beli breast pump baru. And i decided to buy the Medela Freestyle! Yang penting boleh bayar ansuran 2 kali. Heeeeeeee nak bayar sedempuk memang pikir banyak kali juga tp alhamdulillah dapat offer yang best dari akak ni. Dulu Liam, ai pakai manual AVENT ISIS. Sekarang takde mase dah nk manual pump! (demand tak!?!) Tak sabar nak tggu bulan Oct! Baby and my new Pump! Oh ye, ai beli stroller baru juga for 2nd baby, sbb dulu Liam ai tak beli, pakai my younger sis punya. And that stroller pon dah tak semenggah (lusuh) sbb dok terbiar kat luar. So tak pe lah, nak jalan2 kat kawasan rumah granma pakai yg lama, bila jalan / shopping dgn ibu n papa kite pakai stroller baru lah! heeeeeeeeeeeee yg stroller after 2 months ai purchased bru ai bgtau dear laling (ai byr installment for 2 months), terkejut dia :P mula macam nk marah pastu dia diam aje, ai pon malas panjangkan. Ai tak minta duit dia pon,.. beli yg murah je pon, Quinny Zapp at the price of RM650. Pastu blh 2 kali bayar, so tak de la beban sgt,beli kat sini.. ai tak kesah pon takde tandem stroller tuh,.. 

4 comments:

Fadilah R. said...

kalau i pregnant 2nd baby berangan nak freestyle jugakkkk.

||kiena|| said...

heeeeeeee berangan dulu, nnt harus la dptkan pula! :)

mama salmi said...

bli fs kt mana yg bole byr ansuran 2x tu? leh kasi info x..tq..

||kiena|| said...

mama salmi, boleh tekan link kat atas,...

http://myhafsah.com/