Thursday, August 5, 2010

Changed to Visa Debit!

Yeay, today managed to change my Maybank ATM card to Maybank Visa Debit card,.. huhuhu last time mase Treats Fair tak sempat nak pi tukar sebab system dah off, yelah minta tuka jam 830mlm! Why i want to change my card badly? List down here the benefit of Maybank Visa Debit Card:- 
  • Shop at over 29 mill Visa accepted outlets worldwide.
  • Use it as your ATM card to withdraw cash locally and overseas.
  • Earn 1 Treats Points for every RM3 spent and enjoy privileges when you shop.
  • Set your own purchase limit up to RM5,000.
  • No income requirement for application,no finance and late charges or annual fees.
  • Use it to pay bills or transfer money.
  • Peace of mind with smart chip security.
  • Track your online transactions via Maybank2u.com
Actually the function is combination of ATM card + credit card BUT they deduct from our saving account! Please please please manage your expenses,.. (nasihat untuk diri sendiri juga ;-)) Suke sangat!!! Even no cash in my purse i still can pay my groceries at any supermarket! huhuhu yang penting buleh gune untuk SOOOPIN' kat SOGO!!! (erksss kes tak buleh gune ATM card as debit card hari tuh kat SOGO, tapi kat JUSCO buleh!?!)


PS. Maybank personnel yang entertain me tadi terkezuuut me dah kawen and ade anak, ingat baru lepasan UNIVERSITY! buleh gituh!?! hahahaha sukeeeeeeeeeee! Then dia tanya plak da buat ASB loan ke belum? Lucky me i 've done the loan! Dia balas kembali, jarang jupe budak muda sudah pandai buat saving, hehehe saya jawab kembali saya da guna kan dividen tuh anak saya, memang berbaloi-baloi! tak tipu!!! so sekarang my dear laling pulak buat loan ASB,.. hehehe sebab tahu simpanan ni sangat membantu!  

3 comments:

masjuju said...

aku de ASB acc but not loan basis. just tolak gaji. i should have 1 for loan. adek & mak aku da dpt dividen gaks from their ASB loan!!

This is .... said...

Oh, aku guna CIMB credit card. Best sebab RM1 for 1 point.. Barang2 nak redeem pun best.. hehe..
Fasal ASB loan, after kira-kira balik, bagi aku la, kalau orang tu boleh simpan tetap satu amount tu sampai 20 thn (let say), boleh dapat amount yang lagi berganda dari buat ASB loan.. Sebab ASB loan ada interest ;) in the end, dapat RM20k, RM40k bergantung kepada jumlah yang kite buat loan tu.. cuma satu jelah, every year ASB loan boleh bagi dividen tinggi.. depend on the dividen percent on that year.. kalau simpan sendiri, dividen pun tak banyak sangat unless 20 years later.. hehe..

||kiena|| said...

ASB Loan nih depend org nak guna n pusing macam mana,.. managing yourself la,.. tp aku suke dividen yg tggi! so rolling, rolling, and rolling,.. aku spend tuk setahun je, the years onward, rolling saja kalu xde urgent mau guna,.. hehehe tp tahun lepas suda gune untuk give birth Ziyaad Ilhaam,.. private hospital bese laaaaa,.. charge pon best! ibu tak kesah,...