Monday, May 7, 2012

Tudung Online.

Aih. Semua pon sekarang di hujung jari. Mujur, nak buang air still kene berjalan ke toilet. Hihihi.


Okeh, my 1st online store for 'tudung' is Najjah. Yes, suka sangat inner & tudung syria dia. Material dia lembut & sejuk. Drop kain pon cantik. Harga pon cantik juga. Dulu mase awal-awal tak dak long syria. Now dah ada! Nice. Kalau nak pi kelas kat masjid pon memang elok sangat. Hihihi lepas tu berjinak-jinak pula dengan Radiusite & Sugarscarf. Radiusite memang banyak tudung manik glam gituh. *tudung tuk Raya gamaknya ;)* Sugarscarf pula long scarf yang cantik-cantik memang banyak. Oh ye, juga tudung awning. Tapi kalau tudung awning, I would prefer to try itself at the boutique. Yelah, muka I kecik u. Nanti kembang semangkuk awning tuh. Then the latest, I bought plain long scarf from tudungpeople. Siapa yang mahu kan tudung yang boleh tutup dada, I would recommend tudungpeople. Material pon selesa. And I love their inner neck.
Nice kan? Orang nya pon memang dah lawa. Pakaikan ape pon 'Beautiful'.
Inner : Najwa Neck Cover. 
Scarf : Numa Collection
 (Both become my collection now :))

*sekarang memang prefer inner neck, rase tertutup leher. There's one day I wore inner with scarf which was slightly thin, walaupon dok belit banyak still rase macam leher tu nampak. Yes, rase macam 'vogel' tarik sini nak tutup, naik plak terbuka yang sinun. Aih, tak buat lagi dah lepas ni...*
Nak tambah disini, Closet Heart. Yes, i knew this boutique during KBD at PICC. Comfort cotton shawl dia lawa amat. Belum berkesempatan beli lagi. Nak banding dgn tudungpeople, harga dia lagi tinggi sbb lain material. Tapi jgn risau, ia sgt selesa macam Najjah. But one thing i like the most, the scarf surely shariah compliance! Besar and panjang. Tak kesah la nak beli tudung jenis macam mana pon, tapi style kan tudung anda menetapi shariah. Begitulah kaedahnya. :))
- Posted using BlogPress from my iPad

3 comments:

:: !zyan :: said...

kiena...comel nye pakai tudung berfesyen2 nih :) aku pakai susah nk jd weh. stress jer.

Anonymous said...

shariah compliance is one thing? tabarruj macamana? susah nak jawab tu! kalau ada sedetik pun perasaan 'isk cantikla aku harini pakai tudung ni', tak ke berdosa? bukankah berhias tu hanya utk suami? ada suami jealous org lain menatap rupa isterinya yg cantik. maaf, tak bmaksud nak mengkritik. its just something i have to fight with my inner self too! maybe u have the solution..

||kiena|| said...

Indeed, tabarruj is one thing. Apekah niat kita berhias untuk keluar rumah? Adakah niat untuk menjadi tatapan bukan muhrim? Ingin buat mereka terpesona dengan kecantikan kita? Hah, kalau dah macam tu niat nya pasti lah dah dapat saham dosa. Adalah perlu untuk kita menjaga maruah suami. Ini konsep yang saya faham, maka bila keluar rumah bersama suami mahu pun sendiri, perlu lah kita menjaga penampilan. Suami senang bila isteri sentiasa menjaga penampilan. Itu pon dikira menjaga maruah suami. Berhias biar sederhana. Kalau berhias seperti mahu menjadi cover majalah, mungkin agak berlebihan. Cukuplah penampilan yang bersederhana. Di rumah pasti lah kita berhias lebih lagi untuk suami. Islam itu indah. Indah kan penampilan dengan penampilan 'islam'. Semua juga dimulai dengan niat. *solat pon perlu dimulai dengan niat, Begitu juga Hal Seharian* if u r being in professional field, it's deem for you to have a good appearance. It shows your charisma and identity. Then, people will feel confident and easy to work with you. Yes, there's another thing. To tackle work / job. Sama lah macam kita, kadang2 tak dapat tidak, akan terpengaruh dengan 1st impression bila ingin mendekati seseorang. Smoga sedikit sebanyak dapat menjawab kekusutan dalam berpenampilan.