Monday, September 24, 2012

Snogurt the frozen yogurt

Sekarang memang musim frozen yogurt. Sana sini franchise frozen yogurt dok buka. Yang penting kene business & survive in long term. Persoalannya di sini, mampukah mereka? Ye lah, macam musim donut dulu, tetiba in trend Big Apple, Krispy Kreme etc. sampai mati Dunkin Donut. Kesian, padahal depa la taiko business donut kat Malaysia ni,.. Okeh, okeh dah tersasar,.. jom cerita pasal snogurt pula,.. ni pon sealiran dengan Tutti Frutti & Moo Cow. Tapi versi yang cheaper and it's Malaysian product! Ya,... sokong barangan Malaysia uols! Business approach pon sama ja macam TF. *Termasuklah dekorasi kedai menggunakan pendekatan konsep yang sama* Oh, ya sebelum terlupa, Snogurt ni menggunakan pelakon Raja Farah sebagai duta product yang juga buka franchise di Kajang.

Tagline depa


Mine! I totally love the plain yogurt here! 100g = RM4.90. Murah. Kalu TF, 100g = 5++
*Psst gambar kedai tak amik sbb ce' segan, makan sorang, klu ade Liam boleh la dia jd model ;)



So sekarang korang ada choice nak bagi anak hampa makan froyo which is healthier than ice cream. Jom amalkan pemakanan yang sihat. Kesihatan itu amat berharga! *nak beli selalu pon boleh, sebab tak cekik darah! seryes,.. cubalah,.. 

2 comments:

BuDaK cOmOt said...

waaahhh...mmg dah lama dah perasan pasal snogurt ni...cuma lom berkesempatan nak g try...maklum laa...tgh demam selsema ni kan...
hehehhhe lagipun, sejak preggy ni tak g pun makan eskrem² cejuk ni...
huhuhuhuuhu insyaALLAH ada masa nak try!~

Sakina Adam said...

ai masa preggy every week Baskin Rob. memang is a must! haha once in a week at least,.. cuba lah,..