Tuesday, July 5, 2011

Post-dated Event at Flamingo Hotel,…

… 20th March 2011, my brother’s wedding reception. And it was the event of the year for Adam’s Family! Thank you Big Family and Friends for making the day sooooooo beautiful! We really appreciate and thanked Allah soo much for giving us the happiness n joyous for the whole event. Knowing my dad and mum, they are very simple yet perfectionist in certain things. Everything must be organised, we deliberated the works accordingly and We managed to deliver the event well and it only took 2 months to prepare from A – Z for the Wedd! Fuh! Hey, not to mention my wedd which only took 1 month and 10days to prepare! hahaha nampak sgt kitorg ni suke keje last minute ke?? no lah,.. my dad tak suke ambil mase lama2 bile orang masuk meminang or pergi meminang… He want to make it fast, supaya lebih berkat! So kurang lah maksiat kan,.. Nak jumpe sane sini beli, barang sana sini. Haaaa,.. even my dear laling sangat bertuah sbb my dad tak letak harga duit hantaran (tak nak menyusahkan pihak lelaki and nk percepatkan majlis) n tak minta pon dulang hantaran. Yang dulang hantaran tuh my laling’s family still give and treat it as hadiah. So mmg simple kan! Bila dah jodoh semua akan jadi mudah,.. InsyaAllah,.. Tak payah nk amik masa or bercinta lama2. Alamak lari tajuk! kekeke maklumlah esok is our anniversary! so ter’feeling’ pulak!

Ok enuff, let’s enjoy event’s photo,.. Not much we had, everyone was busy entertaining the guest,..

225101_217908904903781_100000540191964_843525_4414881_n

222946_217908938237111_100000540191964_843526_1408038_n

228391_217909018237103_100000540191964_843528_3872562_n230242_215657261795612_100000540191964_828819_5728888_n

228446_217908981570440_100000540191964_843527_5566135_n227316_217911994903472_100000540191964_843616_8195843_n

227836_217910294903642_100000540191964_843567_1818967_n225211_217910364903635_100000540191964_843570_5990479_n

230441_217911314903540_100000540191964_843602_7941301_n222811_217911164903555_100000540191964_843600_2427329_n224256_217911234903548_100000540191964_843601_758854_n228166_217911921570146_100000540191964_843614_1542511_n

230911_217910424903629_100000540191964_843572_6174714_n229316_217910518236953_100000540191964_843577_4994156_n

Oh, dress for the bride was design by my mum! huhuhu simple yet elegent… tapi kain mahal eh, from Jakel! Mum’s fevret place, and all of us wearing jakel oso! Thank you Abah n Mak, tahun depan tak yah buat baju raya dah,.. kalau perut tak besar lah uhuk uhuk uhuk tahun ni tak dapat nk pakai, sarat ngandung 8 bln raya nnt! kene pi cari wrap or kaftan lah,.. itu pon survey2 mahal nyer! 200++ perghhh,… beli kain kain pasang balut je lah,.. Nyah-Nyah

3 comments:

intan said...

yeay! sudah ada review..suke-suke!

sweetlavender86 said...

try pegi pkns shah alam.bnyak jual kaftan2.b4 puasa diorg jual murah bwh 200.bile dah start puasa harga melambunggg naik.smpai 200++.me dah siap2 beli baju kaftan sbb raya thun ni nk msuk 5 mnth preggy.heeee.dpt murah bwh 200.

||kiena|| said...

intan: tuh tak letak yg sblh alor star! hiks,..

sweetlavender86: thnk u dear! shah alam mmg bukan tpt i shopping lah,... kekeke tp blh dipertimbangkan kot2 la dear laling terajin pulak nk pi shopping sana. knowing my husband, dia bkn suke shopping jauh2,.. dgn nk jaga si Liam yg tgh ligat, si isteri yg dah tak larat nk jalan lama2,.. huhuhu