Wednesday, July 6, 2011

3 Years and Still Counting,..

… Alhamdulillah! It has been 3 years of marriage life and also years of my LOVE for him,.. walaupon he was my 1 year senior at USM we  have nothing but only as fren. Ada la mintak tolong sana sini. Paling igt nk cari bengkel kereta, dok memusing 1 Relau. Setengah jam jugak la, dah la minyak nk habis, alih2 jumpe bengkel kat depan USM je, kat Sg. Dua Smile with tongue out I called him ‘Pakcik’ and all my frens oso called him ‘Pakcik’ kekeke glamor lah jugak dia kat budak ID mase tuh, sbb klu ade masalah komputer me slalu pggil die je,.. dah biasa kot kot minta tlg dgn dia. Dia pon tak pernah tolak,..But now dah tahu la kenapa dia tak pernah tolak bila me minta tlg! Embarrassed smilerupe2 nye,.. kahkahkah… (dah kawen baru lah semua cerita terbongkar! uhuk uhuk uhuk malas nk cerita balik, but nak cerita jugak! hahaha LOVE u LOTS la dear laling,.. never thought we will end-up together, xoxoSend a kiss)

IMS_9736
3rd April 2008 - Expressed his feeling. Shocked! 
24th May 2008 - Berkenalan dgn Laling's Family. ENGAGED
6th July 2008 - WE BONDED TOGETHER. LOVE.


Truly LOVE him on the day we bonded together (akad nikah) Sebelum tuh, tak de lah rase ape pon,.. macam rase berserah kot sbb tuh je org yg betul2 nk kat kite, so perasaan menerima la kot!?! It started from the day we engaged (perasaan berserah kepada takdir n ketentuan) Gladly that we get married after 1 months and 10 days from the engagement (nasib baik tak amik masa yg lame kalau tak, mesti dah rasa berbelah bagi pulak nak kawen ke tak sbb tak de rase pape…Nyah-Nyah). Sepantas kilat kah? sempat kah persiapan bagai? Even when I told my frens that I’m engaged to him, they all seem shocked and surprised. No one expected that! Hahaha penuh dengan kejutan masa tuh. Winking smileAnd notification of getting married pon sgt la macam rocket! My dad tak minta duit hantaran mahupon dulang hantaran, hah, lagi lah cepat boleh kawen! kalau tak nk tggu pihak laki kumpul duit bagai ntah bila tahun plak boleh kawen, ye lah mase tuh, my laling bru je grad n sebulan kerja kot! mane nk ade simpanan… My dad said tak perlulah duit hantaran, simpan duit tuh utk build-up the family, dah kawen lagi bnyk pakai duit (Memang pon!) Alhamdulillah bila dah jodoh and being blessed semua jd mudah n pantas. Our wedding day takde lah grand. A simple occasion je,.. macam meraikan takde sanding pon! Akad nikah on the morning and walimah right after that at the same place! Senang, nikah kat dewan then trus berarak makan beradab. Tak payah pikir nk pi 2-3 tempat. Guest pon dok tunggu tempat yg sama. SmileAnyway happy 3rd anniversary to both of us,.. I will always remember how u thought me the meaning of LIVE and LOVE

Thank you Allah for granted me a good husband (for me), a leader for my little family, and insyaAllah a good khalifah too.
Thank you Allah for blessing me throughout these 3 years, and may Allah bless us for the years to come.
Thank you Abah, Ayah n Mak (both) for praying for us each and everyday. We are nothing without your do’a n bless too Send a kiss
Thank you Abah, Ayah n Mak (both) for always beside us . No matter whether it’s up or down.
Thank you. Thank you. Thank you.
Ya Allah, Don’t let us be without YOUR BLESS.
Breath with YOUR BLESS.
Live with YOUR BLESS.

8 comments:

'AsYiKiN MoHaMeD said...

selamat ulang tahun ke 3 kina...moga dipermudahkan segala urusan dan bahagia hidup bersama dunia akhirat...=)

||kiena|| said...

thank u syikin. Semoga Allah rahmati kita semua =)

Fadilah R. said...

happy 3rd anniversary kiena. semoga berbahgia selamanye occay. god bless!

linda said...

apy anniversasy cibo & pak cik....

mrswongjowo said...

Happy Anniv.....Semoga Allah merahmati ....

||kiena|| said...

Thank u Linda n kak zai! =)

:: !zyan :: said...

happy anniversary to Kiena n Im :) Many happy returns ya. Dah bersalin, bgtau ok. Aku slalu miss bab2 gini..tau2 masing2 anak2 dah berjalan, berlari...huhuh.

p/s: doa2kan aku jugak ye :(

||kiena|| said...

Thank u yan! really appreciate that! ;) InsyaAllah, your turn will come,.. it's a matter of time,.. He knows the Best!

p/s: amalkan doa dr surah ali-imran ayat 38. setiap kali solat, suami dan isteri,.. InsyaAllah,..