Tuesday, June 28, 2011

What We Did Last Weekend?

… Jalan-jalan cari makan lah! Heeee jauh nyer pi makan, sampai ke Penang! ngeh3,.. Thank you dear laling! Love u LOTS lah! Winking smile

IMS_9433IMS_9431

Sesampai Penang we had our lunch at Anjung Budi USM. Zaman belajar dulu tpt ni adalah ofis alumni. Sekarang dah jd tempat makan! Saje try tempat baru! Padahal sedap lg kat café desasiswa kan,..

IMS_9447IMS_9440

Makan petang pulak kat Medan Suri Sungai Nibong. Makan rojak n mee rojak beserta ais kacang n cendul! pergh mmg layan! Sila order kat Kedai yg tulis MEE PITCHAY eh! Me masa belajar tak penah pon makan sini, tp dear laling la penah, so dia la yg ajak makan kat sini sbb dulu dia slalu dok mkn sini la tuh,.. Sarcastic smile

IMS_9464

Malam pulak pi pekena Nan Cheese Tandoori kat Kapitan! Terbaik dari ladang! kekeke setiap kali pi Penang mmg kene layan ni! klu tak, rugi ah,.. kitorg tak layan Nasi Kandar Line Clear,..Nerd smile

IMS_9465

Esok nya sebelum check-in kat Feringhi kita pi breakfast kat Taman Tun Sardon! Heeeeeee macam2 adaaa,… Tp kitorg layan Sandwich Bakar yg dicelup Telur (tak tau dia panggil ape, sbb laling yg pi beli and dia kata dulu kalu dia datang sini, dia suka makan ni je,..) Me pulak makan Roti Jala n Kari Daging. Sedap! Memang kedai roti jala ni dok beratur ja orang pi beli,.. try lah! Makanan lain pon banyak kat sini tp me tak pi ronda pon! Malas sbb dah lapar roti jala!

Pssst….So next year bile pulak kite nk pi makan lagi kat Penang ye dear laling???

8 comments:

Fadilah R. said...

i pi makan2 kt penang lagi end of july. so far this yr dh pi 3 kali siap berataur kt nasi kandar beratur tu. 2 jam occay. layan.

||kiena|| said...

hahaha Fad! sanggup nye u pi beratur,.. ok lah klu layan nasi kandar! me kureng sket,.. tp klu ade org nk tlg beratur OK sgt! hahaha enjoy your jalan2 cr makan kt Penang! mmg terbaik!

intan said...

ala akak, rindu penang la plak tengok makanan banyak.. all my always favourite tauuuu!

Nur Farahiyah said...

kapitan yg tak tahan tuuu!! sedapnyeee bile la nak pi ;)

siti khatijah abd majid said...

kapitan mmg best.. masa kat penang, aku selalu p makan kat situ juge.. Aiman paling suka beriani kapitan.. nyum nyum...

||kiena|| said...

intan, sile lepaskan rindu dgn holiday di penang every year! kekeke

farah n ct! kapitan,.. kapitan,.. heeeeeee like! like! like!

juzz mean zule said...

ceittt tak p line clear.. poyo hahaha

||kiena|| said...

mmg! aku n laki aku tak geng ah line clear :P