Monday, March 9, 2015

Rambling of Workingmom.

Perkara 1:

Me & The Ziyaads! Ni lah scenario setiap pagi hantar Liam pi skool! Si adik tu sokmo terlantar! Ibu pening mikior tahun depan adik masuk skool guane dik oooi!
Dah beberapa minggu aku dok sibuk dengan kerja sebagai Interior Designer, tak lupa juga kerja kerja part time on weekend. Memang, dah beberapa bulan ni weekend aku sangat full. Kesian juga kat the boys kat rumah. Luckily the boys ada 'superpapa'! Alhamdulillah Thank you papa for always be there for the boys. Ibu kene berusaha lebih tahun ni. Few things have been slipped away, i need to re-strategize and re-cope everything again. Macam ni lah, when you work on your own. Priority bekerja  itu bukan untuk diri sendiri, tapi lebih untuk membahagiakan orang lain. Ibu harap the boys bertabah dengan ibu. Yeah, ibu cuba sedaya upaya untuk spend quality time bersama the boys, walaupon siang nya ibu bekerja on weekend, pulang kerja penat macamana pon ibu sambung keluar and layan the boys. Rumah pon alhamdulillah masih managable. Sebab ibu memang pantang rumah macam tongkang pecah! *kecuali bilik the boys*. Bekal abam' pon setakat ni masih berterusan, masak everyday tetap! No matter how hard life will be, we surely are the best survivor. Next week cuti sekolah, i hope we can overnite somewhere and have some 'nature-fun'! *sebab ibu pon seperti mau bertenang*


Perkara 2:

"Rasa tak sedap hati.
Rasa sedih.
Rasa macam ada benda tak kena.
Tapi,
Kehidupan perlu diteruskan seperti biasa.
Biarlah sayang sayang melayang. * kalau boleh :'( *
Sebab hati aku macam terguris seperti ada benda yang terselindung.
Bukan nak kata tak percaya.
Tapi ada perkara yang buat aku tak boleh nak percaya 100%.
Bukan yang pertama kali, sudah beberapa kali."


Sebenarnya aku pon tak tahu nak buat apa or nak bagi kata apa kalau dah dapat ayat begini. 
Betul lah, kalau rasa sayang tu dah melekat, tak pakai gam gajah pon, still sayang tu memang dah pernah bertapak kat hati, orang tu buat apa pon or banyak mana pon kat kita, kita still masih mahu terus bersama. Nak plak kalau memang laki bini. Berapa banyak pon kesalahan yang pernah pasangan buat, brapa banyak kali pon kita mengeluh penat, kita masih berdiri di situ.
Kalau ikut aku yang mulut tak berapa nak insuran ni, memang aku kata tinggalkan aja. Sebab memang penat, aku plak yang merasa kan. Ye lah, macamana pon kita pasti terkesan di hati wpon bukan hal kita. Sebab kita sayang mereka. Sayang sangat! Nak pi peluk please... 

2 comments:

tenku butang said...

Haiii.. Cakkk..
done follow sini no. 128
salam kenalan yea..
meh le singgah n follow blog teman,
leh kita saling kunjung-kunjungan..

http://tengkubutang.blogspot.com/ - blog official teman

http://kucenkucenbleog.blogspot.com/ - blog kucen teman

tenku butang said...

macam kisah novel lak ayat2 atas ni