Monday, November 24, 2014

Valentine Roti.

Cari kawan biar macam cermin.
Kita gembira, dia gembira.  
Kita sedih, dia sedih.
Jangan cari macam duit syiling.  
Depan lain belakang lain.

--- 
Cerita pasai kawan, kita memang ada banyak group of friends. Ye lah masa skolah rendah lain, skolah menengah lain, matriks lagi, universiti lah, pastu tempat kerja, Haaaa pastu kawan kepada kawan lagi, kawan spouse lagi. Haaa kalau kat wassap tu dok masuk macam macam group. Kalau nak privasi, kluar group or mute kan aje! Gituuuu. Tak kesah sebenarnya semua group kawan tu macamana, asalkan tidak membawa keburukan & negative vibes pada kita. Kalau agak agak kawan tu dok asyik bagi negative vibes je, pandai pandai la mulakan langkah. Samada menegur atau angkat kaki. Paham? Huuuu heeee. Haah kite pon ade je kawan yang dulu kite rapaaaaat sangat, tapi bila semakin dewasa ni, semakin banyak perkara yang kita cuba untuk perbaiki. Maka haluan kami dah tak sama, then i decided to walk away. Agaknya dia pon relief kot,.. dah takde orang nak tunjuk baik kat dia. LOL! 

So, ni nak citer pasal group #chikebom plak. Kih kih kih comel tak nama kami? Aaaaa ni sebenarnya geng ID, USM aku. Geng satu studio! Kalau dah nama nya budak HBP memang banyak le masa dok studio je! Balik hostel hanya untuk tidor mandi salin baju. Aaaaa mujur je tu dapat tidur kat hostel, sebenarnya slalu tidur kat studio! Budak archi & ID memana sure citer dia sama juga! Studio ku tempat tidur ku. Gituu konsepnya.

Sabtu lepas, salah sorang geng #chikeboms yang dok Ipoh mai turun KL. Kami ni jenis kalau geng mai, ada masa, jom jumpa makan! Tak cukup korum pon tak pa, mana yang free mai jumpa lepak! Haaa gituuuu semangat setiakawan ka setiawangsa? Eh setiawangsa tu rumah aku, Kih kih kih. So kitorang plan malam yang kawan sampai KL, melepak di Valentine Roti, Jalan Semarak. Kedai ni memang femes amos le dengan kerangupan roti canai dia. Tak percaya boleh cuba sendiri! Klau nak pi waze je :


Serius rangup roti kosong dia ni! Korang try la nan dia pon sedap roti die...
 Now 'GOMPROL' time! wuuuu heeeee orang puny kite tumpang jeeee,.. 







Nampak tak semua orang berpasang-pasangan & berfamily, tapi aku ni sensorang! Haaaa sebab anak demam, ibu je pi hang out dengan #chikeboms sat! Kebetulan plak malam dating tu hujan lebat le hai!  Papa tolong jaga anak-anak! Yup, me time sangat kan! Terima kasil DL lain kali nak buat lagi! kih kih kih

Aaaa ada satu lagi nak cerita! Makcik (Aunty) Valentine (owner) dia pon osem sangat! PR sangat bagus! Layan semua pelanggan dengan senyuman. Kebetulan plak malam kami pi tu ade orang buat shooting. Nak tau citer apa kan kene la tnya, so sambil Aunty Valentine tu hantar air kat kami, sorang drpd kami tanya Aunty "Tengah shooting citer apa Aunty?"Äunty pon tak tau, kejap Aunty tanya Uncle" Aunty pon beredar, pi kat belakang tanya Uncle. Mai balik kat kami and bagitau, "Cerita hantu" Kami semua gelak sakan! Seriously Aunty ni pi tanya & bagi jawapan kat kami. Terbaeeeeek le Aunty! We love yuuuuw Aunty!

Eh, soalan Pah masa kat meja makan ritu belom terjawab lagi. Bila & mana next holiday trip #chikeboms ? Obviously le tahun depan kan! Yang dah confirm dalam Malaysia, mana & bila tak jawab lagi... aaaa krik krik krik,...



2 comments:

seliparsayabukanawakpunya said...

next trip?

Sakina Adam said...

krik krik krik :P