Monday, November 21, 2011

Organizer lagi,..







... Bila dah ada 2 anak, nak pi jalan mesti bawa beg diaper diorang. Dulu boleh la tumpang masuk beg ibu jer yang besar tuh. Sekarang, dah tak muat! Quantity dah double-up :P Maka nya perlu la ada beg lain. I beli beg murah jer, RM15 je, beli kat jusco. Dulu kononnya nak buat shopping beg, last last buat jer diaper beg Ziyaads,.. Last week kitorang pi Viva Home Centre kat Cheras, disebabkan malas nak bawa banyak beg, I sum-up kan semua barang termasuk barang I dalam 1 beg jer,.. Diaper beg jer I bawa. Senang! Bawa banyak-banyak beg ni pon susah juga. Oh, ye! Beg diaper diorang pon I letak organizer! Memang segala barang tersusun kemas, I like! Takde la barang I susah nak cari bila dah campur dengan barang Ziyaads kan. Yang penting practical ;) *kalau boleh, beg balik kg pon I nak ade organizer! Korang kalau ada let me know ya! :P*


- Posted using BlogPress from my iPad

5 comments:

teha. said...

beli beg tu kt jusco bahagian mana along? murah nye nak beli satu.

||kiena|| said...

Rase dah habis la teha,.. Sbb dah tak nmpk dah,..beli dah lama mase ngandung 4/5 bln,..

Confession of a Coffeeholic Momma said...

i feel u...... i pun ada such large tote.

for sorting, i'm just using hard plastic bag with zipper or button (ala yg dpt kalo we buy baju/blanket baby). 1plastic adik stuff, 1 plastic kaklong stuff, 1 plastic mama's stuff (hp, kunci, makeup, pads).

bila nak kluar tu, ikut lah jumpa bag apa. kekadang tu guna recycle shopping bag tu je :P kekadang tu i use this large tote, isi those plastic containing our stuff & recyclable shopping bags (groceries day). ramai kata, tak sesuai sungguh org kecik bwk beg besau gini. apa bleh buat......

kalo travelling, we use various sizes of ziploc bag. sumbat into the tote bag as my hand luggage. even dlm beg besar, almost everything is in ziploc bag sorted ikut tuannya.

teha. said...

ooo. kalau beg along hilang... heheh.

||kiena|| said...

Momma, thnx for the ideas! Heeee nnt ai pi cari ziplock bag yg besar, kat rumah ade yg kecik je, kalau besar bnyk sikit boleh letak barang ;)

Oh Teha,.....