Tuesday, February 15, 2011

Jom Sarapan!

...Oh, sudah masuk tengah hari! lambat sikit post ini =)



Today, we had homemade roti jala and kari sotong for breakfast! hah, rajin kan??? Mestilah sebab dah ade agenda untuk hari ni =) Kari sotong buleh bring forward lauk lunch! so tambah ikan selar goreng and cicah cencalok! slurp! sedap! memang dari semalam teringin sangat nak makan cencalok! tak sabar nak lunch nih! Ok, apakah agenda hari ni? After lunch me, Little Liam and Mak Ngah nak tempah baju untuk majlis bulan 3 nih,... 3 pasang OK! 2 pasang ade lining! bile ade lining mestilah 2 kali ganda, pastu ade beads lagi,.. hah, koman2 ade gak kene rm200++ sepasang untuk yg ade lining,.. sepasang lagi save budget, kain pun murah je so,.. save la sepasang,.. Nanti kan preview baju untuk majlis bulan 3 nanti,.. Dah ade baju, tudung plak takde! Hah, alasan!=P

Anyway, enjoy holiday peeps! And Salam Maulidurrasul =) (Tengah dok pikir cara2 nak didik anak mencintai Rasulullah nanti,.. Semoga kita semua berjaya mendidik anak2 kita, InsyaAllah...)

5 comments:

chii said...

sedapnya roti jala..mmg layan la mkn ngn kuah kari...kalo kari ayam pun best gak..ehehe

K.yanie said...

sedapnyaa bekfes..pandainye kina buat roti jala.. :)

d i y a n a said...

wahhh roti jala dah lama diyana teringin nak buat (walaupun beli bekas utk menjadikan roti tu menjala dah dekat 6 bulan) tapi masih belum boleh buat. sila beri resipi:)

senang nak buat kan tapi diyana stil tak pernh try buat.

||kiena|| said...

Chii, mmg sedap kan makan dgn kari! biasa buat kari sardin! senang n mudah,..

K. yanie, alaaaa kak senang aje,.. tak susah pon,.. bancuh n jala,..

diyana, alahaaaaai,.. ni pon ade mood rajin baru buat,..

ni resipi roti jala;-

(untuk 2 orang makan)
1 biji telur
2 cawan tepung gandum
1 1/2cawan air biasa
1/2 cawan santan/susu
sedikit kunyit serbuk sbg pewarna (me tak letak =P)
sedikit garam

* bancuh bahan2 dgn masukkan air sedikit demi sedikit,.. sampai buleh dijala =) jgn terlalu cair,..

d i y a n a said...

yeayyy. tqvm.