Tuesday, October 12, 2010

Sorry, my dear son,..

This month is the critical peak at site,.. all parties; Main Contractor, NSCs, Consultant and Client are rushing for hand over dateline! Sub-con hunting for detail, instruction and inspection... 35 days left!!! (siap gaduh bagai masa tengah walk-about, haih,.. sangat tak suka menghadap mende-mende camni!)

The consultant room also have been demolished to receive new works! Hoh, this means that there's no place for me to do the so-called 'mothercare'! Past 2 days was a nightmare for me! The production of EBM was less than before and i have to top-up with early morning 'mothercare' to fulfill my son's need,.. Huh, a BIG FRUSTRATION,  i know if i dont have contingency plan, i have to top-up wif FM which i'm avoiding since i can give my BEST to him,.. 

Today, lunch hour, i had with my laling at Maju Junction, and we dropped by at Lunatot's booth and grabbed ASI (introduced by my fren) Starting from tomorrow is a trying period for me, may it works! Haih, it's not easy for a site resident whom still BF her dearest son,.. May Allah Bless,... Ibu LOVE u soooooooooooo much my dear son, Ziyaad Ilhaam


4 comments:

murn!e said...

memang banyak kene sacrifice.kan? tapi dah boleh dipuji dah. sampai ziyad ilham 8 bulan dah tp still tak top up dengan FM.

ida, aleesya dah penah top up for 2 weeks mase umur dia 3 bulan setengah.tuntutan keje.dah kalo ari ari balik kul 12, 1 pagi mane nye tak abes stok susu.

dan skng, pada umur dia 6 bulan setengah..pun dah stat aleesya dengan FM semula. 10oz EBM.about 5oz FM. seminimum mungkin la. sebab, keje bizi gila akan menjelma tak lama lagi.kesian kat hubby nnt kalo tak stat ajar aleesya minum FM.plus..susu pun malu malu dah ni.hehhe

chaiyok2 dimana ade kemahuan disitu ade jalan.

:)

ps/ ziyad ilham dah pandai ape erk?

BoNe aKa aShRiQ said...

semoga tabah menghadapi waktu2 kritikal mcm ni..

kayzie said...

chaiyukk kak..nway tahniah tuk 8bulan yg dah berlalu dgn jayanye..

||kiena|| said...

ida murnie : chiayok 2x! gaks,.. ahahaha stress bile tgk susu sket, tp still determine tak mo campur,.. kejam gak la kan,.. haih,..

at 8 months ziyaad ilhaam suka bila diajuk kalau dia mumbling! he will keep on doing the same,.. comeeeei sgt! pastu memanjat nak berdiri and tak blh dok sorg nak berteman!!

boneAshriq: Thanx dude!

kayzie: thnx kayzie,... akak rase klu duduk ofis tak stress begini, siap staff kat ofis ckp akak da keding dok site! ye la sepenuh tenaga digunakan utk produce EBM and turun naik bangunan 18 tingkat yg kdg2 ade lift n xde~