Monday, January 19, 2015

"Adik Abang Ilhaam saja..."

Pejam celik pejam celik, 2 minggu dah Liam masuk skolah. Selama 2 minggu juga aku ulang alik from office to school, fetch him & send to my mom house, then get back to office. Memang hay-wire jugak la schedule seharian aku mula mula dulu. Sekarang dah ok, adopting well hehehe. Walaupon penat berbaloi tengok dia excited tengok ibu dia depan pintu. Last Friday aku terlambat sikit, then dia cakap "Ibu, masa Ilhaam tunggu ibu, teacher cakap kene tunggu sini duduk diam diam, kalau tak nanti orang jahat amik" Haaaa,.. he never experienced waiting, slalu dia keluar pintu kelas memang dah nampak ibu dia dok tunggu kat entrance.

Sampai rumah, adik memang berlari depan pintu dapatkan Abam' Liam dia laaaa,.. dok cium tangan & tarik Abam' dok depan pintu. Tunggu Abam' dia buka kasut masuk rumah.

Tu Ikhlas kat belakang terhibur dengan gelagat abang Abam'
Abam' memang penggeli kalau orang cium pipi or muka dia! Tapi adik ni memang suka cium merata rata :))
Hmm Abam' cium adik plak, meh!
Haaa tengok! Kalau Abam' cium pipi adik takde plak geli nya!?!

Alahaaaaaai,.. depa memang tak pernah berpisah, dok main tido & mandi bersama kalau kat rumah tu. Bibik plak cerita, selagi Abam' tak balik sekolah, adik kat rumah macam tak senang duduk. Tak berapa nak main pon dengan Ikhlas pon kat rumah. Suruh tidur pon tak nak, nak tunggu Abam' juga,.. Hmmm brotherhood bebenau la sangat adik & Abam' ni. Sampai kan nk soh ikhlas panggil adik as Abang 'Ilmaan pon tak boleh, dia boleh jawab "Adik ni adik Abam' Ilhaam sajeee..." >__<' Haaaaa dah acane??

3 comments:

nurul said...

ibu tak leh tambah lagi sorang la nampak nyer...:)

Wana Rahman said...
This comment has been removed by the author.
wanarahman said...

cutenya masing masing.. hihihihi